Sla over naar de inhoud

Thuiscursus WordPress 10 februari 2016

Thuiscursus WordPress – 10 februari 2016

De ontwikkelingen op digitaal gebied gaan razendsnel, en ik merk dat ik daar steeds meer in geïnteresseerd raak. Om hier concreet wat mee te doen, heb ik een cursus WordPress aangevraagd. Dit ga ik thuis doen, met de uren deskundigheidsbevordering die ik heb.

WordPress is een programma waar je websites en blogs mee kunt maken. Leerlingen zijn bekend met blogs, dit omdat ze er waarschijnlijk zelf een aantal lezen of eentje zelf hebben. Een blog kan gebruikt worden om je ervaringen op te delen (dus zelf produceren) en hiermee zie ik de link met Mediawijsheid, wat ik volgend schooljaar ga geven binnen MZ. Want moet je zo maar alles delen? Hoe profileer je jezelf op een positieve manier op het internet? Blogs worden ook steeds meer ingezet als middel om verslag te leggen over (internationale) stages.

Het is niet uit te sluiten dat steeds meer lesmateriaal via website achtige omgevingen aangeboden gaat worden in de toekomst. De website Digitools M&M zou flink uitgebreid kunnen worden om het gebruik van digitale tools in onze lessen te stimuleren.

De cursus duurt tussen de 6-9 maanden. Het wordt afgesloten met een examen. Dit bestaat uit het testen van de webpagina’s die ik gemaakt heb door mijn docent, vooral op het gebied van beveiliging. Als ik dit met goed gevolg afsluit, ontvang ik een internationaal erkend diploma.

27 februari 2017

Inmiddels heb ik deze cursus afgesloten met goed gevolg!

Meer over lezen? Klik hier: Geslaagd!

Published inDeskundigheid
Scroll Up