Sla over naar de inhoud

Functioneel Beheerder

Mei 2019
Met ingang van schooljaar 2018-2019, is dit onderdeel van mijn werkzaamheden uitgebreid. Naast het functioneel beheer van ELO en Studieplan, neem ik nu ook de BPV voor mijn rekening. Bij afwezigheid van een BPV Bureau op de afdeling waar ik werk, heb ik samen met een collega deze werkzaamheden opgepakt en uitgevoerd. Een enorme uitdaging gezien de vele andere functies die ik al heb, en de hoeveelheid werk die het met zich meebrengt.

Een groot voordeel is dat ik nu veel meer zie in de samenhang van het digitale proces wat rondom de opleiding van een student speelt. Op dit moment wordt de formatie vastgesteld voor schooljaar 19-20. Hierin heb ik aangegeven interesse te hebben in het voortzetten van deze functie voor de regio Meijerijstad (Veghel) als ook het combineren van het Functioneel Beheer op het gebied van begeleiding.

Oktober 2017
Als Functioneel Beheerder ELO + Studieplan, ondersteun ik samen met een collega de Beheerders Onderwijsmagazijn van de afdeling Mens & Maatschappij met het ordenen, plaatsen en beheren van lesmateriaal in onze elektronische leeromgeving. Ik zorg ervoor dat de digitale ‘achterkant’ van een opleiding op orde is, zodat er onder andere opdrachten en toetsen aangemaakt kunnen worden, en de docenten en studenten het materiaal zien wat voor hun van toepassing is.

Vragen, problemen en suggesties komen bij ons terecht en deze verwerken we weer samen met de servicedesk van onze school.

We hebben regelmatig overleg met de Beheerders OM van verschillende opleidingen binnen de afdeling Mens & Maatschappij, hebben met planners (roosteraars), projectleiders en applicatiebeheerders te maken.

Deze functie heb ik begin schooljaar 2017-2018 overgenomen samen met een collega van een ander team. Wij hebben al samengewerkt aan het project van een combi-opleiding, waar onze beide opleidingen een rol in hebben. Deze samenwerking verliep zo goed, dat we bij het aanbod om deze functie te vervullen meteen ja hebben gezegd!

Het is een pittige klus, die veel tijd een aandacht van ons vraagt. Maar het is een fijne klus, omdat we zo op het gebied van onze Electronische Leeromgeving en alles wat daar bij komt kijken, een heel goed overzicht hebben over hoe het reilt en zeilt op de afdeling. Dit komt natuurlijk ook omdat we beide een dubbelrol hebben op dit gebied.

Met het aannemen van deze functie heb ik een uitbreiding gekregen van het aantal uren, wat betekent dat ik nu fulltime werk. Dit is zeker in het begin erg wennen! Ik heb erg veel taken en functies op het moment, en werk op drie locaties. Dit maakt mijn week erg druk, maar het zijn allemaal zaken die ik graag doe.

trajectplanner-logo

BewarenBewaren